Hogyan fogj neki a pályaváltásnak? – 5 tipp az elinduláshoz

Talán te is tapasztaltad, hogy a váltásról való gondolkodás egy idő után teljesen le tudja zsibbasztani az agyadat és már abban sem vagy biztos, amiben korábban még igen. Ez annak is betudható, hogy fejben akarod megoldani mindazt, amit ott csak részben lehet. Van egy hírem: kizárólag a kanapén ülve nem fogod kitalálni, mi lesz a te utad, a haladás érdekében be kell dobnod magad! Hogyan fogj neki, mi mindenhez nyúlhatsz, ha hozzám hasonlóan te is inkább az óvatos duhajok csoportját erősíted? Íme 5 tipp ehhez:

Gyűjts támogatót

Mesélj a terveidről olyan barátodnak, családtagodnak, akiről tudod, hogy számíthatsz rá és bátorítód lesz az úton. Azzal, hogy beavatod őt a terveidbe, már magadban is erősíted az elköteleződést.

Meríts energiát

Megfigyelted már, hogy egy jó alvás után minden kicsit könnyebben megy? Hogy evés után jobb fej tudsz lenni, mint éhesen? Nincs ez másként a váltással sem. Meríts energiát a kezdő lökéshez, kezdj bele a tervezésbe sportolás, evés vagy bármi téged töltő tevékenység után és meglátod, más színben látod a helyzetedet.

Kezdj bele

Az a nagy helyzet, hogy a holnap reggel várhatóan ugyanolyan lesz, mint a mai. Emiatt nem érdemes halogatni semmit és várni az ideális pillanatot. Kezdj bele még ma, ott, ahol éppen tartasz, azzal, amid van.

Tegyél valamit

Sokszor ez a legnehezebb és egyben a legjobb döntés, ami veled történhet. Minél rutinosabb leszel benne, annál jobban pörgetni fogod a pályaváltás kerekét és zajlanak majd az események körülötted.

Fájdalmas bevallani, de ettől még igaz: MINDIG tudsz tenni VALAMIT, ami mozdít egyet előre!

Trenírozd magad

Ha most úgy is érzed, hogy kényelmetlen lenne valamit megtenni, amiről tudod, hogy segítene, akkor egész nyugodtan gyakorolj más területen, kicsiben és nézd meg mi történik. Zökkentsd ki magad a megszokottból, tegyél valamit másképp, mint eddig. Egy új útvonal hazafelé, autó helyett bicikli, felvenni a kapcsolatot egy idegennel? Bármi alkalmas lehet, amivel edzeni tudod magad új helyzetekre.

Hogy gyorsabban, lendületesebben haladhass a pályaváltásban, érdemes megfontolnod és elkerülnöd még néhány klasszikus buktatót is, amikről egy korábbi cikkemben írtam részletesebben. Itt tudod elolvasni őket!